Meža pārdošana Latvijas teritorijā

Meži sastāda lielu procentuālo daļu no Latvijas sauszemes. Latvija ārzemju viesiem un arī mums pašiem, visos laikos saistās ar zaļu dabu, zilām upēm kā arī ezeriem, jūras tuvumu.

Zaļie meži pie mums var piederēt gan privātpersonām, gan arī uzņēmumiem, turklāt tos ir atļauts pirkt un pārdot, tiesa gan, jebkurš mežu un cirsmu pirkšanas kā arī pārdošanas gadījums ir savādāks kā arī noris atšķirīgi. Mežu likumā tiek atrunāti noteikumi, kuri jāņem vērā pērkot un arī pārdodot mežus. Taču kas tad tieši jāzina, ja gribat pārdot mežus? Uzzini vairāk te!

Kāda cena būs mežam?

Meža rentablitāte nosaka izteiktu lomu mežu kopējā cenā. Šis rādītājs ir ļoti svarīgs ne tikai privātpersonām, bet arī Valsts mežiem. Kubatūra un, protams, ceļu tuvums ir ļoti būtiski aspekti, ja pārdodat cirsmu. Ja mežus ir vēlme pārdot Latvijas Valsts Mežiem, tad vērtēšanā noteiktā cena ir pēdējā un arī, parasti, augstāku cenu par to, privātpersonas piedāvās reti. Jo vairāk pircējiem piedāvāsiet iegādāties cirsmu vai mežu, jo augstāka cena par to tiks piedāvāta.

Kas jādara pirms meža pārdošanas?

Cirsmu pārdošana notiek katru dienu. Cirsmas cenu noteikšanā, nozīme kļūst arī tam, vai tai seko jaunaudze, kāds būs mežu veids, atrašanās vieta un tamlīdzīgi. Cirsmu, pirms pārdošanas, jādasto – jāizmēra kubatūra kubikmetros, izmantojot koku augstumu un caurmēru realitātē. Interesenti mežu un cirsmu pirkšanai kā arī pārdošanai ir vienmēr, jo kokapstrāde Latvijā ir ļoti populāra.

Cenas noteicoši faktori.

Tā atrašanās vieta un, protams, koku veids ir svarīgākie faktori cenu noteikšanai. Mežu cena par Ha var sasniegt pat astoņi tūkstoši eiro, bet tas ir īpaši vērtīgu apstākļu kombinācijā. Visvērtīgākie būs skujkoku meži, savukārt mazāk vērtīgie meži aug pie jūrām un arī upēm. Tā vērtēšana var tikt uzticēta gan valsts uzņēmumu darbiniekiem, gan arī privātiem uzņēmējiem, kuri ar to nodarbojas ikdienā. Mežu cenas mūsu valstī bieži tiek noteiktas vadoties uz Valsts Mežu Dienesta noteiktiem izcenojumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *