Šobrīd Latvijā ēdiena piegādes popularitāte kļūst arvien lielāka. Kā arī neskatoties uz dažādiem ekonomikas lejupslīdes momentiem, banketu un citu gatavo ēdienu piegādes sfēra ar katru gadu palielinās vidēji par 15-20%. Un atbilstoši pētnieku viedokļiem šī tendence augt turpināsies, jo visiem parasti ir būtisks jautājums, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri. Un nebūs būtiski vai arī runa iet par restorānu vai arī vien neliela konditoreja. Arī konditorejas Rīgā vai citās Latvijas pilsētās uzsāk piedāvāt tortes un pīrāgi pēc pasūtījuma, pie tam papildinot savus piedāvājumu, kurā tiek iekļauti arī izbraukuma banketi. Tai skaitā arī maza konditoreja piedāvā ne vienīgi sagatavot uzkodas banketam, bet arī tiek sagatavota vesela banketu ēdienkarte un piedāvāta galda klāšana.
Tortes uz pasūtījumu – galvenie nosacījumi garda produkta izvēlēšanai
Tādēļ, ka tortes pēc pasūtījuma ir ceptas konkrētam klientam, tomēr, lai neapmulstu pieejamās variācijās, aplūkosim variantu, kad konditorejas izstrādājumi pielāgoti pasākumam. Kāzās parasti grib pirkt torti no daudziem stāviem un ar skaistu rotājumu. Bet konditorejas Rīgā iesaka skaitīt ap 150-200g tortes uz vienu cilvēku, šajā gadījumā jau var izskaitļot priekš sevis, cik lielu pasūtīt torti. Un vēl tortes dizains, labāk būtu, kad ir pielāgots kopējam kāzu stilam. Kā laba ideja jau ir konditorejas izstrādājumi ar dažādām garšām un krāsām. Meklējot torti kolēģim, labāk būs tāda veida tortes uz pasūtījumu, kuras saglabā lakoniskumu vai nav divdomīgs variants, tas attiecas arī uz pildījumu. Turpretim, bērnam dzimšanas dienā vislabāk jau ir pasūtīt torti, kas būs spilgta un izrotāta ar kādas multfilmas varoņiem. Bet vislabāk, tomēr, lai konditorejas izstrādājumi priekš bērniem, nav ļoti saldi, jo tas nenak par labu bērnu organismam.
Uz ko jākoncentrē sava uzmanība, ja būs sūtīti banketi un to ēdienkarte?
Paši banketi tad ir viens no populārākajiem svētku organizēšanas veidiem. Banketi parasti piemēroti kāzām vai jubilejām, izlaidumiem vai citiem pasākumiem. Organizējot jebkuru pasākumu, ir svarīga labi sagatvota pati banketu ēdienkarte, ņemot vērā uzlūgto cilvēku skaitu. Aizraujoši, ka banketu ēdienkarte ir skaitīta gramos attiecīgi pret pasākumu ilgumu. Lietišķie banketi visbiežāk aizņem pāris stundas, un šeit uzkodas banketam tiek rēķinātas tikai līdz 400g uz viesi. Kad notiek galda klāšana jubilejai vai izlaidumam, kas turpinās no 4-6 stundām, tiek rēķināts 600-1200 gramiem produktu uz viesi. Savukārt kāzas kopā ar tādu lietu, kā tortes uz pasūtījumu, tiks izskaitļots līdz 1500g produktu liela banketu ēdienkarte uz vienu cilvēku. Jebkura gadījumā galdu klāšana izbraukumā ir izdevusies tad, kad to rīko pārbaudīta vieta. Savukārt galdu klāšana cenas ziņā būs atkarīga no tā, cik daudz produktu tiks izmantots.