SMILTSĒRKŠĶU PRODUKTI VISAI ĢIMENEI.

Smiltsērkšķu ogas Latvijā un arī citur pasaulē jau izsenis ir pazīstamas, kā izcils dabas bagātības eksemplārs. Lai arī par smiltsērkšķiem ikdienā dzirdam salīdzinoši nesen, tas nebūt nav modes kliedziens.

Latvietim šī oga ir pazīstama jau gadu simtiem, taču, dzīvojot modernajā 21. gadsimtā, nereti piemirstam par visu to labo, kas mums ir apkārt, jo piedāvājumu ir daudz un vilinoši, taču, ne vienmēr tie ir vispareizākie un vajadzīgākie. Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais un smiltsērķšķis noteikti ir viens no tiem. Smiltsērkšķu prioduktus ir iespējams iegādāties un izmantot ne tikai uzturā, bet arī skaistuma kūrēs un rituālos. Mūsdienās dažādus smiltsērkšķu ogu izstrādājumus ir iespējams iegādāties gan bio veikalos, tirgū un arī pie ražotājiem, pasūtot preces internetā ar piegādi mājās vai uz tuvāko pakomātu.

SMILTSĒRKŠĶU OGU UN EĻĻU LIETOŠANA UZTURĀ.
Jau no seniem laikiem šīs ogas un to izstrādājumus izmanto gan medicīnā, gan uzturā un skaistumkopšanā. Smiltsērkšķa ogas var izmantot ne tikai dažādos desertos, bet arī pamatēdienu gatavošanā. Ogas ir skābas, tādēļ būs lieliskas desertos, piemēram kā pankūku pildījums, kaltēšanai vai pat tējām. Smiltsērkšķi būs kā lieliska piedeva arī dažādos smūtijos, kas pēdējā laikā ir kļuvuši ļoti populāri. Jebkura saimniece noteikti saņems komplimentus, ja galdā cels smiltsērkšķu pīrāgu. Kā lielu daļu citu skābeno ogu, tās var izantot arī pamatēdienu pagatavošanai. Gaļas ēdieni iegūs patīkamu garšas buķeti, ja tiks pasniegti kopā ar smiltsērkšķu mērcēm un čatnijiem. No smiltsērkšķiem ir iespējams gatavot etiķi, ko izmantot ikdienā ēdienu garšas uzlabošanā vai arī sasmalcinātās ogās marinēt gaļu un zivis. Šīs ogas noteikti uzlabos garšu un papildinās tās buķeti arī jebkurā veģetāriešu un vegānu maltītē. Ziemas mēnešos ir iespējams našķoties ar iepriekš sagatavotiem ievārījumiem un konservējumiem, kā arī smiltsērkšķu eļļu pašu izmantot kā vienu no konservantiem.

KĀDA IR SMILTSĒRKŠĶU OGU PRODUKTU CENA?
Sula un eļļa ir populārākie produkti, kas tiek gatavoti no smiltsērkšķiem. Gan sula, gan eļļa var kalpot gan kā pamats, gan kā piedeva dažādu ēdienu gatavošanā, vai arī skaistumkopšanas līdzekļu gatavošanā un uztura bagātināšanai. Sulu un eļļu koncentrātus nepieciešams lietot pavisam nedaudz, līdz ar to tas būs lielisks ieguldījums ne tikai gardu ēdienu gatavošanai, bet arī imunitātes uzlabošanā. Ir iespējams iegādāties arī ogas un jau saldētus smiltsērkšķu sulas kubiņus. Cenas ir sākot no 3,50 eur par puslitra pudelīti ar sulu vai nepilniem pieciem eiro par saldētiem kubiņiem. Smiltsērkšķu eļļa maksā nedaudz vairāk – vidēji 8 eiro par 250 mililitru iepakojumu. Iegādājoties smiltsērkšķu izstrādājumus vairumā, cena būs zemāka.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *