Futbola un hokeja fani, sarosās!

Šis gads sportā ir dāsns ar fantastisku sacensību klāstu, kas priecē gan līdzjutējus, gan ekspertus. 2019.gadā jau esam paspējuši piedzīvot Pasaules čempionu rokasbumbā vīriešiem , tikko norisinājās Pasaules čempionāts biatlonā, Japānā tika organizēts Pasaules čempionāts daiļslidošanā, bet pavisam drīz, maijā, mūsu valsti pieskandinās hokeja līdzjutēju bungas un dziesmas, jo norisināsies Pasaules čempionāts hokejā. Otrs notikums- grands, kurš piesistīs pamatīgu sabiedrības uzmanību, ir UEFA čempionu līgas turnīrs. Kura komanda vedīs mājās UEFA čempiona kausu? Tikmēr tepat Latvijā norisināsies Latvijas čempionāts šahā.
Jau kopš 1955.gada futbola līdzjutēji visā pasaulē sirsnīgi seko līdzi notikumiem UEFA čempionu līgā. Kopš pirmā turnīra, kurā piedalījās sešpadsmit Eiropas valstu komandas, turnīrs vieno tūkstošiem fanu.

Uzzini vairāk – https://www.ntz.lv/reklamraksti/laimetavas-aizveras-tacu-kazino-speles-nepazudis/

Pirmos čempionu līgas vārtus iesita spēlētājs Joao Baptista Martins, bet pirmos piecus turnīra gadus par čempioniem kļuva komanda no Spānijas – Real Madrid. Komandā spēlēja nu jau leģendārais spēlētājs Alfredo Di Stefano, kura vadībā komanda uzstādija vēl vienu rekordu – 1960.gadā uzvarot Eintracht Frankfurt komandu ar 7 iesistiem vārtiem. Šie abi Spānijas komandas uzstādītie rekordi joprojām nav pārspēti līdz pat šodienai.
UEFA čempionu līga 2019 rit pilnā sparā jau kopš 2018.gada 26.jūnija, kad komandas uzsāka kvalifikācijas spēles. Līdz šim ir iesisti 327 vārti, produktīvākie spēlētāji ir Lionel Messi un Robert Lewandowski, kuri katrs iesituši 8 vārtus. Turnīra iepriekšējo 3 sezonu čempioni Real Madrid ir izstājušies no cīņas kopš spēles ar Ajax, tādēļ ir īpaši liela intriga sakarā ar UEFA čempionu līgas 2019 uzvarētājiem.
Pasaules čempionāts hokejā šogad norisināsies 83.reizi. Taču pirmo reizi Starptautiskā hokeja federācija čempionātu rīkoja jau 1920.gadā . Federācijā ir 76 dalībnieki un tā atrodas Šveices pilsētā Cīrihē. Laikā starp 1920. un 1968.gadu pasaules čempionāts hokejā norisinājās kā daļa no olimpisko spēļu hokeja turnīriem. Čempionāta vēsturē izdalāmi vairāki posmi, atkarībā no veiksmīgākajām komandām. Piemēram, 1954.-1962.gadi izceļas ar to, ka spilgti iezīmēja sacensību starp Kanādas un Padomju Savienības komandām.Līdz pat 1976.gadam Padomju Savienības komanda dominēja uzvaras čempionātā.
Varam lepoties ar saviem hokejistiem, jo jau 23 reizes izlases vienība piedalās Pasaules čempionātā hokejā vienā no elites grupām. Latvijas izlases kvēlākie līdzjutēji noteikti ir gatavi braucienam uz 2019.gada čempionāta norises valsti -skaisto Slovākiju. Slovākijā valstu izlases tiksies divās hallēs – Steel Arena Košicē un Ondreja Nepelas ledus hallē Bratislavā. A grupas spēles noritēs Košicē, bet B grupas, tātad arī Latvijas izlases spēles, plānotas Bratislavā. Šogad Latvijas pretinieces būs Austrija, Krievija, Šveice, Itālija, Norvēģija, Čehija un Zviedrija. Šī čempionāta pārsteigums ir Lielbritānijas izlases atgriešanās A elites divīzijā. Pasaules čempionāts hokejā sāksies jau 10.maijā un norisināsies līdz pat 26.maijam. Turam īkšķus par Latvijas izlasi!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *